Keşfetmek, yaratmak ve geliştirmek için araştırma çözümleri sunuyoruz.
Firmamız
Xsights 2004 yılında Londra’ da kuruldu. Xsights adındaki ‘ X’ matematik formüllerindeki bilinmeyeni, ‘ sights’ da görüşü ve öngörüyü temsil eder. Xsights bugüne kadar dört kıtada ve birçok sektörde çeşitli araştırmalar yapmış uluslararası bir şirkettir. Türkiye’de Penn Araştırma ve Danışmanlık adıyla hizmet vermektedir.
Xsights’ın yaklaşımı yenilikçi ve yaratıcıdır; veri değil, yanıt vermek için dinamik ekibi ve uluslararası tecrübesiyle müşterileri için fark yaratır.
Xsights’ın kurucusu Çiğdem Penn, Boğaziçi Üniversitesi’nden mevzun olduktan sonra, eğitimine London School of Economics de devam etmiştir. Londra’da Ipsos, TNS ve MORI gibi uluslararası araştırma şirketlerinde yöneticilik deneyimi kazandıktan sonra Xsights’ı kurmuştur. Çiğdem Penn deneyimli bir araştırmacı ve organizasyonel psikologdur. İstanbul’daki ekibiyle birlikte, Xsights’ın tüm projelerinde yer almaktadır.
Üyeliklerimiz ve Sertifikalarımız
Uzmanlık Alanları
Uzmanlık Alanı Seçiniz:
Anketör ve denek arasında kağıda basılmış soru formlarını kullanmak sureti ile gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeler.
Anketör ve denek arasında dizüstü bilgisayarlar ya da uygun teknolojik kapasiteye sahip diğer ekipmanların yardımı ile gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeler.
Anketör ve denek arasında bilgisayar yardımı ile gerçekleştirilen telefon görüşmeleri.
Özel yazılım programı yardımı ile tasarlanan internet tabanlı soru formlarının denekler tarafından doldurulması.
Deneklerin soruları akıllı cep telefonları aracılığıyla almaları ve cevaplamaları.
İkincil kaynak ve literatür taramalarının bütünleştirilmesi ile derlenen genellikle bir sektör ya da daha önce araştırılmış konulara ilişkin analitik bilgileri kapsayan çalışmalardır.
Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre mevcut ya da kurduğumuz panellerden aldığımız verilerin toplanmasına dayanan bilgi toplama yöntemidir.
Müşteri gözüyle verilen hizmet ve sunulan ürünü değerlendirmesini gerektiren araştırmalardır.
Belirli bir konu üzerinde, konuyu derinlemesine irdelemek, farklı görüşleri ortaya çıkartabilmek üzere tartışmak amacı ile bir masa etrafında toplanan kişilerden moderatör eşliğinde bilgi toplanması esasına dayanmaktadır.
Belirli bir konu üzerine, konuyu derinlemesine incelemek ve belirli konular üzerine bir yol haritası çizmek ya da yeni fikirler üretmek için yaptığımız, yarım ya da tam gün devam eden enteraktif çalışmalar. Çalıştaylarımızda SWOT analizi,Score Card ve benzeri teknikler uyguluyor aynı zamanda drama, kolaj, tasarım gibi projektif tekniklerden yararlanıyoruz.
Bir konu üzerinde bilgi sahibi olan deneyimli, yetkin kişilerin söz konusu konuya olan yaklaşımlarını tespit edebilmek, değer yargıları, his ve düşüncelerini gözlemleyebilmek amacı ile yapılan görüşmeler.
İnsan davranışlarının ve/veya durum ve hareketlerin, bulundukları doğal ortamda, gözlemlenmesi esasına dayanan kalitatif bilgi toplama yöntemidir.
Hasta ve/veya hastalara bakmakla yükümlü olan kişilerin yaşam kalitesi, hekim-hasta ilişkileri, ilaç kararında hastanın rolü ve benzeri konularda yapılan etnografi çalışmalarıdır.