TR
TR EN
Haberler

Haberler

Araştırma Zirvesi’nin Teması “An’lamak”

9 ve 10 Nisan'da Conrad Otel'de gerçekleştirilecek olan Araştırma Zirvesi’nin bu yılki ana teması “An’lamak” olarak belirlendi. Temaya, anda kalmanın, durup dingin bir zihin ile düşünmenin, gerçeğe vakıf olmanın en önemli yolu olduğu fikri ilham verdi.  İngilizce understand, Almanca verstehen, Yunanca episteme, Arapça vakafe gibi farklı dillerde de anlama kelimelerinin kökünün durmayı barındırması tesadüf değil.
 
Anlamak için durmak, durup hissetmek ne kadar önemliyse, endüstri devrimi sonrasında yaşanan dijital devrimle birlikte anlama sürecinde hızın da önemi arttı. Yepyeni bir insan profiliyle karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, tüketicilerin davranış modelleri hiç durmadan, hızla değişiyor.
 
Şirketler, markalar, reklamcılar, pazarlamacılar ve araştırmacılar anlamak için gerektiğinde çevik olmayı gerektiğinde ise durup anlamayı, anlayıp içselleştirmeyi başarmaya çalışıyorlar.  Bu Araştırma Zirvesi’nde odağımızda tüketiciyi anlamak için durup dinlemek, anlayıp içselleştirmek ve hızlı reaksiyon vermek olacak. 

 

Türkiye Araştırmacılar Derneği
Adres ve telefon bilgilerimizden bize ulaşabilir veya elektronik posta yoluyla bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Merkez Sultan Selim Mahallesi, Hümeyra Sokak NEF Office 09 No:7 B Blok Kat:5 D: 106 Kağıthane /İstanbul İstanbul +90 212 251 00 53
+90 212 251 00 53
tuad@tuad.org.tr
Adres: Merkez Sultan Selim Mahallesi, Hümeyra Sokak NEF Office 09 No:7 B Blok Kat:5 D: 106 Kağıthane /İstanbul
İstanbul +90 212 251 00 53

Copyright © 2014 TÜAD. Tüm hakları saklıdır.