TR
TR EN
Haberler

Haberler

2018 Yılının En Başarılı Araştırma Projelerinin Ödüllendirildiği Baykuş Ödülleri Sahiplerini Buldu !
 
Araştırma Dünyasının Oscar’ı olarak bilinen Baykuş Ödülleri; 6 Eylül 2018’de Four Seasons Bosphorus’ta düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Sektördeki başarılı pazarlama ve sosyal araştırmaları gerçekleştiren ekipler gecede ödüllerine kavuştu. Vizyoner, Meraklı, Genç, İnovatif, Akademik, Sosyal, İnatçı, Usta, İç görülü olmak üzere 9 kategoride 130 başvuru yapıldı ve 41 başarılı araştırma projesi ödül almaya hak kazandı.
Baykuş Ödülleri Töreni’nde her yıl toplumsal fayda sağlamak amacıyla bilgi, veri ve araştırmaları destekleyen, yaptıkları çalışmalarla araştırma sektörüne katkı sağlayan kişilere “Bilgi Dostu Baykuş” adıyla özel bir ödül verilir. Bu yıl da demokratik, çoğulcu, özgür ve hümanist toplum, cinsiyet eşitliği gibi temel değerlerin Türkiye’de gelişimi için anlamlı çalışmalara verdiği katkılardan ötürü “Bilgi Dostu Baykuş” ödülü Ümit Boyner’e takdim edildi.

Bu yıl TÜSİAD, televizyon dizilerinde kadının toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun konumlanmasını desteklemek amacıyla, dizi sektörü paydaşları ile birlikte “Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi”ni hayata geçirdi. Toplumsal farkındalık anlamında ses getiren bu projeye, Türkiye’de birçok alanda toplumsal fayda sağlayan konulara öncülük eden Koç Topluluğu da global HeforShe kampanyasına, grubun pazarlama iletişiminde kullandığı dilde cinsiyet eşitliği konusundaki hassasiyetlerini içeren bir kılavuz yayınlayarak destek verdi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusundaki çalışmaları nedeniyle bu yıl Koç Grubuna “Eşitlikçi Baykuş” özel ödülü de takdim edildi.
Her yıl araştırma sektörüne değer katmış insanlara verilen Cesur Baykuş Ödülü de bu yıl araştırma sektörünün Türkiye’deki öncülerinden olan Akın Alyanak ve Temel Aksoy’a verildi.

Aşağıdaki linkten Baykuş Ödülleri'ni kazananların listesine ulaşabilirsiniz.

https://www.baykusodulleri.org.tr/kazananlar/2018-yili-odul-alanlar-listesi 

Türkiye Araştırmacılar Derneği
Adres ve telefon bilgilerimizden bize ulaşabilir veya elektronik posta yoluyla bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Ergenekon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No 147 Kat 7 Daire 7 Şişli, 34373, İstanbul +90 212 251 00 53
+90 212 251 00 53
tuad@tuad.org.tr
Adres: Ergenekon Mahallesi Cumhuriyet
Caddesi No 147 Kat 7 Daire 7 Şişli, 34373,
İstanbul +90 212 251 00 53

Copyright © 2014 TÜAD. Tüm hakları saklıdır.